Columns en opinie

wwv9le0w

Ammar Selman (PvdA) verlaat gemeenteraad Nijmegen

NIJMEGEN – PvdA-raadslid Ammar Selman verlaat de Nijmeegse politiek. Door een wijziging van de gemeentewet wordt het voor Selman onmogelijk zijn werk als consulent bij Werkbedrijf Rijk van Nijmegen te combineren met zijn raadslidmaatschap. Zijn plek in de raad zal worden overgenomen door Mika Kraft (25), momenteel fractievolger van de PvdA. 

Selman laat weten dat zijn werkgever bereid was een andere functie voor hem te zoeken, maar was voor Selman geen optie: "Dat maakt mijn werk minder aantrekkelijk. Dus helaas heb ik het moeilijke besluit moeten nemen de raad te verlaten." Selman heeft zich ingezet voor voor mensen in een kwetsbare positie. "In mijn werk mag ik dat blijven doen", zegt Selman. "De dienen van de stad is altijd een eer geweest." 

Lees verder onder de afbeelding

1D6C8661-D14E-4DF2-9FC8-588B222123DE

foto: Gemeente Nijmegen

Socialer Nijmegen

Fractievoorzitter Charlotte Brand betreurt het vertrek van Selman, met name vanwege zijn kennis en ervaring. "Ammar heeft zich ingezet voor een socialer Nijmegen en kwam op voor mensen die het nodig hadden, met name op het vlak van zorg en welzijn", aldus Brand. 

Selman begon in 2014 als raadslid voor de PvdA, waarna hij later lijsttrekker en fractievoorzitter werd. 

Lees ook

En die toekomstige bewoners dan?

Geitenwollensokkendrammers

Luister ook

Autoverbod nieuwe woonwijken Nijmegen creëert praktische problemen

15-02-2023 | Raymond Janssen