Columns en opinie

wwv9le0w

Caroline, de zonnekoningin

Hoe je ook denkt over Caroline van der Plas, de uitbundige beelden van de BBB-voorvrouw tijdens de uitslagenavond, waren on-politiek, zoals vrijwel alles aan Van der Plas. Van haar tractor op weg naar het Binnenhof tot haar optredens in de Tweede Kamer: in niets leek Caroline van der Plas op een politicus, in de periode dat we haar hebben leren kennen. 

Tot de dag na de verkiezingen. Toen had Van der Plas geen trek om naar Den Haag te komen voor het traditionele campagneleidersontbijt en vanmorgen gaf Caroline — net als bij Pim Fortuyn mogen we Van der Plas blijkbaar ook bij haar voornaam noemen – aan dat Frans Timmermans maar naar Den Haag moet komen als hij de BBB wil uitleggen hoe het stikstofprobleemprobleem in Brussel wordt gezien. 

Lang verhaal kort: Van der Plas begint trekjes van een zonnekoningin te vertonen en als die neiging aanstekelijk werkt op haar gezanten in de provincie, dan kan er wel eens een lange formatieperiode voor ons in het verschiet liggen. 

Want waar de BoerBurgerBeweging in Gelderland wil inzetten op een breed gedragen coalitie, is het maar de vraag hoezeer de partij bereid is om water bij de wijn te doen. Want hoewel het pluche lonkt, zal niet elke partij koste wat het kost willen aansluiten bij de nieuwkomerscoalitie van BBB. Het worden dus spannende weken. Nieuws over de formatie hoor je uiteraard ook in je favoriete politieke podcast.

 

Lees ook

Gastvrijheid

Boeren

25-03-2023 | Raymond Janssen