Columns en opinie

wwv9le0w

De Tegenmacht Podcast 1: In de gemeenteraad van Ede

EDE/NIJMEGEN – In deze eerste aflevering van de Tegenmacht Podcast zoomen we in op de lokale politiek van Ede. Presentatoren Raymond Janssen en Marc van der Woude nemen je mee naar de arena van de lokale democratie: de raadszaal.

We praten met Raşit Görgülü, raadslid voor de Democratische Partij Ede, die zich hard maakt voor een kritische en alerte pers. Hij ziet de journalistiek als een essentiële ‘vierde macht’ en benadrukt het belang van krachtige tegenmacht in de gemeentepolitiek. Tegenmacht Podcast rasit

Ook horen we van Stephan Neijenhuis van D66 over de soms complexe interacties tussen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Hij deelt hoe deze dynamiek cruciaal is voor het controleren van overheidsbesluiten en het stimuleren van verandering.

Wat kun je verwachten?

  • Een interessant gesprek over de invloed van de gemeenteraad als kritische tegenmacht.
  • Persoonlijke reflecties op de uitdagingen waar raadsleden mee te maken krijgen: hoe krijg je zaken voor elkaar en overwin je tegenstand?
  • Inzichten in hoe lokale politici zoals Görgülü en Neijenhuis balanceren tussen hun idealen en politieke compromissen.

Tune in voor een verhelderende kijk op hoe de gemeenteraad van Ede werkt om een vitale democratie te waarborgen. Ontdek het belang van een actieve en betrokken raad in onze samenleving.


Lees ook

De Tegenmacht Podcast – Kritiek uit verwachte hoek

 

07-05-2024 | Redactie Ien, de podcast