Columns en opinie

wwv9le0w

De Tegenmacht Podcast 7: Terugblik en toekomst

EDE/NIJMEGEN – In deze slotaflevering van de Tegenmacht Podcast blikken hosts Raymond Janssen en Marc van der Woude terug op zes afleveringen over de rol van tegenmacht in Ede en Nijmegen.

Ze heroverwegen de gesprekken en inzichten van diverse gasten en reflecteren op de belangrijkste lessen en thema’s zoals de uitdagingen en kansen van lokale journalistiek, de complexiteiten van gemeentelijke politiek en de invloed van burgerinitiatieven.

Wat kun je verwachten?

  • Een analyse en hoogtepunten van elke aflevering, waarbij overeenkomsten en verschillen tussen Ede en Nijmegen worden belicht.
  • Discussies over de toekomst van tegenmacht, hoe dit de lokale identiteit kan vormen en manieren waarop luisteraars zelf een actieve rol kunnen spelen in hun gemeenschap.
  • Overwegingen over hoe deze podcastserie iets kan bijdragen aan een sterkere lokale tegenmacht en de democratie kan bevorderen.

Deze epiloog is meer dan een afsluiting; het is een oproep tot actie. Luister en leer hoe je zelf kunt bijdragen aan een responsieve en verantwoordelijke lokale overheid.


Lees ook

"Een beetje integer bestaat niet"

COLUMN | Miljoenen

Initiatiefnemer vergroening Sint-Stevenskerkhof: “Ik werd als lastig ervaren”

Regionale journalistiek staat onder druk

 

18-06-2024 | Redactie Ien, de podcast