Columns en opinie

wwv9le0w

De week van Ien (16)

NIJMEGEN – Burgemeester Bruls nadert na elf jaar het einde van zijn tweede termijn als burgemeester. Maar Bruls hoort zeker niet tot de langst zittende burgervader van Nederland. Boven hem staan nog 34 burgemeesters die langer dan hij het ambt bekleden. Dat en meer hoorde je in aflevering 101 van Ien de podcast. 

>> Die luister je hier <<

Wethouder Jean Paul Broeren kwam onlangs met een plan om graffiti aan te pakken. "Vuil trekt vuil aan", aldus de wethouder. Rob blikte eerder al terug naar de pogingen die Nijmegen in het verleden al deed om graffiti aan te pakken. Kiki Kolman – terug van weggeweest – stelt zichzelf in haar column van vandaag de vraag: van wie is de straat?

>> Haar column lees je hier <<

Over columns gesproken. Vincent Cantrijn struikelde in zijn column over ambtenarentaal ('tussen het snijvlak van leef- en systeemwereld moeten geholpen worden met een passende mindset en vaardigheden') en plots wist hij waarom de pompoenmoestuin twee jaar vruchteloos bleef.

>> ZIjn column vind je hier <<

Woensdag werd burgemeester Hubert Bruls geridderd door commissaris van de Koning van Gelderland John Berends, het zal je vast niet zijn ontgaan. Volgend jaar verloopt zijn tweede termijn als burgemeester. De vraag dringt zich dan op of Bruls deze versierselen moet zien als een aanmoediging om door te gaan of als vroegtijdig afscheidscadeau. In mijn gesprek met hem vorig jaar zei hij in de zomer van 2023 zijn besluit bekend te zullen maken. 

>> Dat gesprek terugluisteren? Klik hier! << 

En tot slot: Rob sprak in de reeks Vrijheidsgesprekken eerder deze week met pastor Joska van der Meer en islamitisch geestelijk verzorger Saïda Aoulad Baktit over de betekenis van vrijheid. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid, hoe verbinden zij vrijheid met hun leven, hun werk, hun idealen. Die aflevering is – net als de eerste – terug te luisteren als podcast. 

>> Klik hier voor De Vrijheidsgesprekken Podcast <<

Luister ook

Ien Dales gaf Nijmegen het zelfvertrouwen terug

Kritiek op Vergunst zwelt aan

BBB-voorman Rik Loeters voorziet geen breuk in fractie: "We zijn een heel goed team"

24-04-2023 | Redactie Ien, de podcast