Columns en opinie

wwv9le0w

De week van Ien (17)

NIJMEGEN – Jan Troost was deze week te gast in aflevering 102 van Ien, de pdocast. De activist voor rechten van mensen met een berperking heeft niet lang meer te leven en vertelde in gesprek met Raymond Janssen over zijn jeugd, zijn drijfveren en de naderende dood. 

Wat is zijn nalatenschap en hoe blijft hij zo'n optimistisch mens?

>> Je hoort het in aflevering 102 van Ien, de podcast <<

Columnist Vincent Cantrijn was verbaasd over de verontwaardiging van NEC-directeur Wilco van Schaik, die met zijn club Europa in wil, maar liever niet op dinsdag naar Groningen wilde reizen. En via zijn opmerkingen over de gewraakte voetgangersbrug in het Waalfront kwam ook het onderwerp toegankelijkheid weer terug in zijn wekelijkse column.

>> Lezen doe je hier <<

In de rubriek Terugbladeren brak Rob Jaspers een lans voor de drie Nijmeegse jonge mannen die in 1943 werden vermoord omdat ze opriepen tot staking. Jaspers zou de namen van die Nijmgenaren, nu de viering van tachtig jaar vrijheid nadert, graag terugzien op herdenkingsborden. 

>> Hier de link naar zijn oproep <<

En tot slot aandacht voor de activiteiten op 5 mei. Die dag organiseren de Bibliotheek Gelderland-zuid, LUX en het Regionaal Archief Nijmegen allerlei bijeenkomsten met bekende sprekers. Ook voert Rob Jaspers die dag weer een Vrijheidsgesprek, dit maarl met presentatrice Eva Eijkhout en rapper Jeroen Lazeroms.

>> Lees hier het programma van die dag << 

Luister ook

Jan is uitbehandeld, maar blijft dromen van toegankelijk Nijmegen

Geridderde Bruls staat voor grote beslissing: burgemeester blijven of niet?

Ien Dales gaf Nijmegen het zelfvertrouwen terug

01-05-2023 | Redactie Ien, de podcast