Columns en opinie

wwv9le0w

Luistertip: podcast 'Het bombardement van Nijmegen' – aflevering 1

NIJMEGEN – Amerikaanse vliegtuigen bombardeerden op 22 februari 944 het centrum van Nijmegen. Om uit te zoeken wat er precies misging op die fatale dag, onderzochten Annigje de Winter (theatermaker) en Sonja Willems (filmmaker) wat er vooraf ging aan deze dramatische dag. Alle verhalen van toen verzamelden zij in de driedelige podcastreeks 'Het bombardement van Nijmegen'.

In de eerste aflevering (hieronder te beluisteren) komt ook historicus Joost Rosendaal aan het woord. Hij neemt de luisteraar mee terug in de tijd, naar een kleine luchtbasis in Engeland, waar om iets voor half 10 uur in de ochtend meer dan 150 vliegtuigen opstijgen richting Duitsland.

Nietsvermoedend 

Aangrijpend zijn de verhalen van de Nijmegenaren Frans, Addy, Ria en Hanny die allen nietsvermoedend aan hun dag begonnen, totdat om iets voor half twee veertien Amerikaanse vliegtuigen over de stad vliegen.

Luister hieronder aflevering 1 'Het was zo'n mooie dag...'. Aflevering 2 verschijnt op 1 maart. Lees meer over deze reeks op de speciale website over deze podcast. 

Luister ook

Voetballen op het dak van een bedrijfspand? In Nijmegen kan het straks

Oud-wethouder Jan Wijnia kritisch over functioneren ODRN

 

27-02-2023 | Raymond Janssen