Columns en opinie

wwv9le0w

Margriet Bosma Nijmegenaar van het Jaar 2022

NIJMEGEN – Margriet Bosma van de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen uitgeroepen tot Nijmegenaar van het Jaar 2022. Burgemeester Bruls heeft de prijs maandag uitgereikt in concertgebouw De Vereeniging. Bosma was afwezig vanwege longcovid, de prijs werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de Voedselbank Jan van Halder.

Met deze prijs, die dit jaar voor de vijftiende keer wordt uitgereikt, wil de gemeente inwoners van de stad eren, die een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hel stad leverden.

Veel vrije tijd

Margriet Bosma werkt sinds 2014 op vrijwillige basis als coördinator bij de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe. Hier regelt zij alles op het gebied van de uitgifte aan klanten. Ze doet dit naast haar betaalde baan als proces engineer in de voedingsmiddelenindustrie. Iedere vrijdag  is zij in de loods aan de Winkelsteegseweg te vinden of werkt ze elders op haar laptop om dingen voor de Voedselbank uit te werken. Ook veel van haar vrije tijd besteedt zij aan haar werk voor de Voedselbank.

Margriet Bosma Jan van Halder

foto: David van Haren

Voedselpakketten

Bosma stuurt medewerkers van de Voedselbank aan en probeert het uitgifteproces in goede banen te leiden. Waar nodig springt zij zelf bij om de laatste voedselpakketten af te leveren. Het afgelopen jaar is het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbank gestegen van 750 naar 950. Bosma zet alles op alles om deze toename op te vangen en zorgt ervoor dat extra vrijwilligers worden ingezet en extra uitgiftes worden gerealiseerd.

Eerdere winnaars

Vorig jaar werd intensivist van het CWZ Oscar Hoiting Nijmegenaar van het Jaar. Onder meer ook boswachter Tom Hogenbosch, Linda van Aken van de Vincentiusvereniging en Rhea Elise Khoeblal (organisator Buiten Spelen piano’s) sleepten de titel in eerdere jaren in de wacht. 

foto: David van Haren

Lees ook

Bruls vraag extra aandacht voor Nijmeegse jeugd 

Dit was de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bruls

Mariët Mensink winnaar Burgemeester Dalesprijs

09-01-2023 | Raymond Janssen