Columns en opinie

wwv9le0w

Mariët Mensink winnaar Burgemeester Dalesprijs

NIJMEGEN – Mariët Mensink is de winnaar van de Burgemeester Dalesprijs. De prijs is door COC Regio Nijmegen in het leven geroepen en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie uit het Rijk van Nijmegen die op vrijwillige, maar vooral persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte geeft aan Artikel 1 van de grondwet.  

De jury is onder de indruk van Mensinks onuitputtelijke inzet gericht op verbinding – in een steeds meer gepolariseerde samenleving – en is unaniem in haar voordracht aan het bestuur van COC Regio Nijmegen voor de Burgemeester Dalesprijs 2023. Bovendien ziet de jury het een grote meerwaarde dat Mensink zich op diverse terreinen vrijwillig heeft inzet voor het maken van verbinding tussen groepen en het vergroten van inzicht en begrip.

Maatschappelijk veld

Ook stelt zij belangrijke sociale kwesties aan de kaak, waarbij ze samenwerkt met verschillende organisaties uit het maatschappelijk veld zoals Stichting Kus, Buurthuis Kolping, St. Gast, het Wereld Vrouwenhuis en Jewel Heart.

Bestrijding van discriminatie

De Burgemeester Dalesprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De prijs is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord.

Burgemeester Daleslezing 2023

De Burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, verzorgt op vrijdagavond 27 januari 2023 de zesentwintigste Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen. Dan vindt ook de uitreiking van  de prijs plaats. De bijeenkomst begint om 20.00 uur met koffie en ontvangst in het stadhuis. De lezing start om 20.30 uur. Naast de lezing en de prijs staat ook een muzikaal intermezzo op het programma.

Lees ook

Oud-raadslid Albaer Hillen overleden

COLUMN | Verticaal

Nijmegen in top-5 snelst groeiende steden; mede door komst Oekraîense vluchtelingen

 

 

07-01-2023 | Raymond Janssen