Columns en opinie

wwv9le0w

Nijmegen zit al twee maanden op geld uit Gelders Winterfonds

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen kreeg op 5 december 2022 al 850.000 euro bijgeschreven vanuit het Winterfonds van de provincie Gelderland. Een en ander blijkt uit navraag bij de provincie.

Het geld was bestemd om bedrijven en organisaties ‘de winter door te helpen’. Gelderland reserveerde in dat kader 10 miljoen euro, Nijmegen kreeg 850.000 euro. Op 18 januari zei wethouder John Brom van Economie dat de aanvraag nog moest worden gedaan, maar dat blijkt nu niet het geval. Het geld was toen al in Nijmeegs bezit. Nijmegen deed de aanvraag op 28 november van het vorige jaar, waarna de Provincie de aanvraag op 1 december goedkeurde.

Lees verder onder de afbeelding

Het Huis der Provincie in Arnhem, Gelderland

Het Huis de Provincie in Arnhem

Bv's niet, zzp'ers wel 

Tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad ontstond die avond vervolgens een discussie tussen onder meer Sanne Buursink (VVD), Harold Bastiaans (GewoonNijmegen.nu) en wethouder Brom. Brom legde toen uit dat bv’s niet in aanmerking kwam voor de regeling, terwijl eenmanszaken en vof’s wel aanspraak mochten doen op het Gelderse geld. 

Tochtstrips en led-lampen

Een week later kwam het college met zogenoemde ‘energiekadokaarten’ voor kleine ondernemers. Met deze waardebonnen konden ondernemers via een webshop en bij lokale bouwmarkten producten zoals tochtstrips, radiatorfolie, deurdrangers en led-lampen aanschaffen. 

Luister ook

Regels voor hulp Nijmeegse ondernemers volstrekt onduidelijk

 

01-02-2023 | Raymond Janssen