Columns en opinie

wwv9le0w

Nijmegenaar Mark Buck waarnemend voorzitter CDA

NIJMEGEN – Mark Buck uit Nijmegen is tijdelijk de landelijk partijvoorzitter van het CDA. Voorzitter Hans Huibers stapte donderdag op na aanhoudende kritiek op zijn functioneren. 

Onder meer voormalig staatssecretaris en CDA-prominent Mona Keijzer zou kritiek hebben geuit op het functioneren van Huibers. Huibers spreekt in een verklaring echter over "halve en hele onwaarheden".

Hubert Bruls

Keijzer had kritiek op de mogelijkheid dat Nijmeegs burgemeester Bruls lijsttrekker voor de christen-democraten zou worden. Bruls gaf eerder aan niet te willen speculeren en ook niet te hebben gesolliciteerd.

Nijmeegse politiek

Buck (32) kwam op 18-jarige leeftijd in de Nijmeegse politiek. "Als scholier was ik al geïnteresseerd geraakt in de politiek en had ik ook al besloten dat ik CDA’er was, dus de stap om – toen ik in Nijmegen ging studeren – ook bij het CDA aan te kloppen was een logische", aldus Buck bij zijn afscheid in gesprek met Ien, de podcast. Zo werd hij eerst fractievolger en kwam hij – door zetelverlies bij de verkiezingen van 2010 – pas in 2014 als raadslid in de gemeenteraad.

Luister ook

Mark Buck (CDA) neemt afscheid van de Nijmeegse politiek

11-08-2023 | Redactie Ien, de podcast