Columns en opinie

wwv9le0w

Vincent Cantrijn nieuwe columnist Ien, de podcast

De columns van Vincent Cantrijn verschijnen vanaf nu wekelijks op de website van Ien, de podcast. Cantrijn, die recentelijk zijn boek De Donjon – (n)ooit meer herbouwd Nijmegen publiceerde, heeft een jarenlange reputatie als columnist over politieke onderwerpen in Nijmegen. Cantrijns eerste column verschijnt wekelijks op vrijdagmiddag om 16.00 uur en vrijdag 23 december voor het eerst. 

Vincent Cantrijn is in 1951 geboren in Breda. Van 1969 tot 1975 studeerde hij sociale geografie/planologie in Nijmegen. Na zijn studie ging hij in Venlo wonen en werken. Vanuit Venlo werkte hij ook nog acht jaar als projectleider stadsvernieuwing in Eindhoven.

Portaal

In 1989 verhuisde hij met vrouw en kinderen terug naar Nijmegen. Door zijn werk in de stadsvernieuwing bij de gemeente en daarna bij Portaal Woonstichting kent hij Nijmegen van binnen en van buiten. Vanaf 2013 combineerde hij vroegpensioen met een zzp-bestaan als debatleider. Nu voelt hij zich vooral columnist / schrijver. Inmiddels heeft hij zeven boeken geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Nijmegen nooit ver weg

Vanaf 2002 schrijft hij wekelijks een column over actuele Nijmeegse (politieke) zaken. Twee jaar de Zondagkrant, het blog Nijmegen Centraal, het blog Nijmegen Direct, tien jaar Nieuwscafé van de Gelderlander, zes jaar RN7, nu bij Ien de Podcast. Liefde voor Nijmegen en verwondering over politieke zaken lopen als een rode draad door zijn columns. En dat voor iemand die al 22 jaar met veel plezier in Wijchen woont. Nijmegen is voor hem letterlijk en figuurlijk nooit ver weg. 

Luister ook

De Donjon: de toren die er niet mocht komen

Nieuw zwembad twistpunt voor gemeenteraad Nijmegen

foto: David van Haren 

22-12-2022 | Raymond Janssen