35 — 50+ Nijmegen zet in op drie zetels

wwv9le0w

De nieuwe lijsttrekker van 50+ in Nijmegen Ben Otten wil drie zetels behalen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat zegt hij in de nieuwste aflevering van Ien, de podcast. Otten, dit weekend gekozen tot lijsttrekkers van de seniorenpartij, trekt zich het lot van ouderen zeer aan, maar kan het je niet alleen. "Ik wil het samen met anderen doen."

Huidig fractievoorzitter Hans van Deurzen zal na de verkiezingen niet meer terugkeren, maakte hij onlangs bekend. Ook Van Deurzen collega en fractievolger Will Reichgelt is bezig aan zijn laatste termijn in de Nijmeegse politiek. Daarom zat er voor 50+ niks anders op dan een volledig nieuwe lijst vast te stellen. 

Eén jaar fractievoorzitter

Otten, die binnenkort 82 wordt, is door de leden gekozen tot fractievoorzitter en zal de taak één jaar op zich nemen. "Er staan zoveel enthousiaste en goede mensen op de lijst, dat ik ervan overtuigd ben dat er binnen een jaar iemand is die het van me kan overnemen", aldus Otten die eerder al actief was als lijsttrekker van de Ouderenunie in de Tweede Kamer. 

Bejaardencentra

Huisvesting van ouderen is volgens Otten een belangrijk probleem en is dan ook een warm pleitbezorger van ouderwetse bejaardencentra. De kersverse lijsttrekker, die eerder namens het CDA in de gemeenteraad van Heumen zat, wil daar serieus werk van gaan maken, mocht hij in de raad verkozen worden. 

Rekeningrijden

Rob Jaspers liet zich in de rubriek Terugbladeren deze week inspireren door het nieuwe regeerakkoord. Daarin wordt door de beoogde coalitiepartijen ook over rekeningrijden gesproken. Dat fenomeen blijkt veel verbanden te hebben met Nijmegen.

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

16-12-2021