60 — Armoede niet ter sprake in eerste stadsgesprek Nijmegen

wwv9le0w

Het thema ‘armoede’ was geen onderwerp van gesprek in het eerste van drie gesprekken met inwoners van Nijmegen. Dit zei Rob Jaspers in gesprek met Raymond Janssen in aflevering 60 van Ien, de podcast. Deze zogenoemde stadsgesprekken zijn het initiatief van de drie beoogde coalitiepartijen GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66.

Het gegeven dat geen van de drie gesprekken in de stadsdelen Dukenburg of Lindenholt werd georganiseerd, kwam de beoogde coalitie direct al op kritiek te staan. Het had vermoedelijk heel andere gespreksonderwerpen opgeleverd, was een veelgehoorde klacht. Zo kwam ging het tijdens het eerste gesprek niet over armoede als gevolg van hoge woonlasten of gestegen energiekosten. Het eerste gesprek vond plaats in cultuurcentrum Brebl. Volgende gesprekken zullen nog in culturele broedplaats Hubert en voorzieningenhart De Ster in Lent worden georganiseerd.

Stikstof

Tijdens een vergadering van de nieuwe gemeenteraad werd gesproken over de woningnood in de stad. Dat gebeurde aan de hand van een plan dat de VVD in campagnetijd al had geschreven. Jaspers betwijfelt of deze gemeenteraad in vier jaar erin slaagt het woningprobleem op te lossen. “En dat heeft niks met de politiek te maken”, zegt hij, maar meer met bijvoorbeeld het gesprek aan bouwpersoneel of de stikstofnorm.

Luchthaven Nijmegen

In de rubriek Terugbladeren gaat het over luchthaven Weeze, door oud-burgemeester Guusje ter Horst ooit ambitieus luchthaven Nijmegen- Weeze genoemd. Maar dat het erop leek dat Nijmegen in 1933 óók een luchthaven krijgen…

Luister ook naar:

Ook Nijmegen heeft behoefte aan nieuwe bestuurscultuur

Bijpraten met Ad Lansink (CDA)

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

foto: David van Haren

19-05-2022