78 — Armoedebeleid in Nijmegen: hoe komt het tot stand?

wwv9le0w

Aflevering 78 van Ien, de podcast is een bijzondere aflevering waarin we u mee terugnemen naar een vergadering van de gemeenteraad over energie-armoede. Want veel Nederlanders – en dus ook Nijmegenaren – komen in de problemen vanwege de hoge energieprijzen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Onlangs werd de raad bijgepraat over het plan dat wethouders Brom van armoedebestrijding en Van Elferen van financiën maakten om armoede door stijgende energiekosten tegen te gaan. Dit gebeurde in een technische toelichting, waarin het plan eerst aan de raadsleden wordt gepresenteerd, waarna raadsleden de kans krijgen hier vragen over te stellen. Ook de wethouders voor financiën Van Elferen zal later reageren op de vragen en opmerkingen van de raadsleden.

Het overleg duurde iets meer dan een uur en geeft een mooie inkijk in de aanpak van de Nijmegen om armoede onder de inwoners tegen te gaan. U hoort achtereenvolgens dus een toelichting op de plannen, daarna vragen en reacties van raadsleden. Weer later komen de wethouders aan het woord.

Luister ook naar:

Nieuwe arme heeft modaal inkomen 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

foto: David van Haren

13-11-2022