130 — Asfaltfabriek APN: Eerst vervuilen en dan miljoenen opstrijken

wwv9le0w

NIJMEGEN – “APN heeft jarenlang veel te veel vervuilende lucht uitgestoten en krijgt nu fors geld om te verhuizen. Da’s eigenlijk schandalig.” Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 130 van Ien, de podcast.

De sterk vervuilende asfaltfabriek van Dura Vermeer krijgt zeven miljoen euro om uit Nijmegen te vertrekken. Dat maakte het college van B&W begin deze week bekend. Voor dat geld moet het bedrijf de ontmanteling van de fabriek op zich nemen en het terrein saneren.

Vervuiler ontvangt

“Normaal is het motto ‘de vervuiler betaalt’”, zegt Raymond Janssen, “maar nu lijkt het devies ‘de vervuiler ontvangt’.” Meer over het vertrek van APN uit Nijmegen is te horen in deze nieuwste aflevering van Ien, de podcast.

Stadsbegroting 2023

Jaspers blikt ook nog terug op de behandeling van de Stadsbegroting, die vorige week op de politieke agenda stond. “Het is toch wel heel opvallend dat de gehele oppositie tegen de begroting heeft gestemd”, zegt hij daarover. Waarom dat zo opmerkelijk is, is te horen in deze aflevering. 

Winkelen in de Waalsprong

In de rubriek Terugbladeren gaat het deze week over het Hart van de Waalsprong, het nieuwe winkelcentrum van Nijmegen-noord.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan een "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze content. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Laten we samen onze podcastgemeenschap laten groeien en inspirerende gesprekken voortzetten. Dank je wel voor je steun! 🙌

09-11-2023