91 — Autoverbod nieuwe woonwijken Nijmegen creëert praktische problemen

wwv9le0w

NIJMEGEN – Hoe goed de intentie ook is, het plan om auto’s te verbieden in nieuwe woonwijken in Nijmegen zorgt voor praktische problemen. Het advies van wethouder Noël Vergunst (“Ga maar in Lindenholt wonen”) gaat dat probleem ook niet oplossen. Dat zeggen Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 91 van Ien, de podcast.

Dat ook groen moet wijken voor nieuwbouw, is bij sommige Nijmegenaren in het verkeerde keelgat geschoten. “Er staat nu een petitie online tegen de kap van 600 bomen in park Brakkenstein”, zegt Jaspers. "Burgers zijn onvoldoende geïnformeerd over deze plannen."

Gezonde bomen kappen

“Omwonenden zijn amper betrokken bij het voornemen om dit forse aantal gezonde bomen te kappen.” Dat moet echt beter, vindt Jaspers: “Uiteindelijk zijn de omwonenden de gebruikers van het park, niet de ambtenaren in het stadhuis.”

Geen andere keuze

Ook de excuses van wethouder John Brom van economie kwamen ter sprake. “Het siert Brom dat hij toegeeft dat hij fout zat, maar hij had ook geen enkele andere keuze”, zegt Janssen. Brom informeerde de gemeenteraad foutief over de status van de aanvraag van geld uit het Winterfonds. Uit dat fonds van de Provincie Gelderland mocht Nijmegen 850.000 euro verdelen onder Nijmeegse ondernemers en organisaties die in de problemen waren gekomen vanwege de gestegen energiekosten. 

Februaribombardement

In de rubriek Terugbladeren herdenkt Rob Jaspers het februaribombardement en immense gevolgen die dit had voor de stad.

foto: David van Haren

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

09-02-2023