140 — Boodschap Partij voor de Dieren steeds duidelijker voor inwoners van Nijmegen

wwv9le0w

NIJMEGEN – "Mensen zijn steeds meer doordrongen van de urgentie van onze boodschap, van waar wij voor staan." Dat zegt Frank de Gram, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Nijmeegse gemeenteraad. De partij kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 met vier zetels in de raad.

Tijdens die verkiezingen was Michelle van Doorn nog lijsttrekker, maar zij verliet de fractie binnen drie maanden na de verkiezingen. Haar vertrek resulteerde in de benoeming van De Gram als fractievoorzitter. "Dat was een lastige situatie. Wij waren liever met vier zetels doorgegaan", blikt De Gram terug. Haar zetel nam ze mee en begon haar eenmansfractie ODV.

De Gram is behalve raadslid ook stadslandbouwer. Hij heeft samen met een aantal anderen een coöperatie die voedselbossen beheert. Ondanks dat niet al zijn percelen binnen de gemeentegrens liggen, mag je het volgens De Gram wel stadslandbouw noemen. "Het lokale aspect is heel belangrijk bij ons. Je levert aan de stad waar je in of bij boert", legt hij uit.

In de rubriek Terugbladeren legt Rob Jaspers de geschiedenis van de bijstandswet uit.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

18-01-2024