45 — Brug Waalfront blok aan been Nijmeegse raad

wwv9le0w

Er is nog steeds onduidelijkheid over de aanleg van een voetgangersbrug in het Waalfront. Dat blek woensdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Alleen D66 wil dat de brug er sowieso komt, ook als rolstoelers er niet overheen kunnen. Andere partijen willen een lift bij de brug of willen in het geheel afzien van de brug. 

Wethouder Noël Vergunst houdt vast aan het idee, hoewel hij nu wel wil kijken naar de opties van een lift. Eerder was hij daar niet toe bereid. “Het lijkt erop alsof Vergunst verplichtingen heeft, waar hij moeilijk onderuit kan”, zegt Raymond Janssen in aflevering 45 van Ien, de podcast.

Vossenlaan

Ook de nieuwbouwplannen op de Vossenlaan houden de gemoederen in het stadhuis bezig. Wethouder Vergunst gaf aan de in het verleden te weinig naar de omwonenden was geluisterd, maar Rob Jaspers is ook kritisch: “In het belang van de stad, moeten bewoners soms ook hun verlies nemen”, zegt hij. “Het aantal woningen is nu al fors minder dan in het oorspronkelijke plan.”

Beste raadslid

Net als vier jaar geleden wordt in aanloop naar de verkiezingen weer het Beste Raadslid van Nederland gekozen. Organisator van deze uitverkiezingen is John Bijl, directeur van het Periklesinstituut in Rotterdam. Bijl benadrukt in de podcast nog maar eens met klem hoe belangrijk het werk van raadsleden eigenlijk is. “Ze verdienen eeuwige roem, want voor het geld hoeven ze het niet te doen”, aldus Bijl. Rob Jaspers tipt Marieke Smit van GroenLinks als beste raadslid. “Ze is niet zo nadrukkelijk aanwezig, maar kijkt wel op een bepaalde manier naar de stad”, aldus Jaspers.

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over het ‘februaribombardement’ en hoe dat de stad door de jaren heeft gevormd heeft.

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

17-02-2022