67 — Burgemeester en raad fel in debat over Joris Ivensplein

wwv9le0w

De problemen op het Joris Ivensplein moeten de gemeente Nijmegen aanzetten tot brede actie. De actualiteit is soms minstens zo belangrijk als een lange termijnvisie. Alleen camera’s zijn niet voldoende, er moet een bredere aanpak komen. Aanleiding is het debat dat woensdagavond in het stadhuis over dit onderwerp werd gevoerd. Over dat debat spraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 67 van Ien, de podcast.

Burgemeester Bruls, in het college verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, hekelde raadsleden die in zijn ogen een gebrek aan visie toonden. Dat leidde tot een forse aanvaring tussen Bruls en VVD-raadslid Niek Kraut. “Ik zit hier om u te controleren”, aldus Kraut nadat hij door Bruls van populisme was beschuldigd.

Nieuwkomers

Niet alleen de nieuwkomer van VVD-zijde Kraut viel op. Ook Jonathan Koelewijn (CDA) en Noah Vetter (SP) lieten woensdagavond van zich horen. Koelewijn benadrukte nogmaals dat wat zijn partij betreft het lachgas, dat op het Joris Ivensplein voor veel problemen zorgt, direct mag worden verboden.

Gevaarlijk verkeer

Bewoners van de Weurtseweg maken zich zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie aan hun straat. Een van de aanwonenden vertelde woensdag aan raadsleden dat het zware ongeval eerder die week hen maar weer eens had wakker geschud. Wethouder Daemen, verantwoordelijk voor mobiliteit, gaf aan dat de Weurtseweg in 2023 zal worden aangepakt, maar of dat de huidige zorgen van buurtbewoners wegneemt, is maar de vraag.

Begraafplaats Daalseweg

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over het boek dat Wim Desserjer schreef over de begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen.

Het boek over de begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen: Begraafplaats Nijmegen, Hier liggen de getelden, steen aan steen, door Wim Desserjer. 

Het Instagram tegen straatintimidatie is Catcalls of Nimma.

Luister ook:

Plan voor stationsgebied Nijmegen slechter dan huidige situatie

Staat de oppositie nu al buitenspel?

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast. Elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/mailing om je in te schijven.

07-07-2022