47 — Buurt betrokken bij Goffert 3.0

wwv9le0w

Het is een goede zaak dat NEC – nog voor de verkiezingen – bij de buurt te rade gaat over de stadionplannen. De club kwam vorige week met drie scenario’s voor een Goffertstadion 3.0. Rob Jaspers voorziet nog wel wat problemen, zegt hij in aflevering 47 van Ien, de podcast.

De heren spraken ook over de schriftelijke vragen, die Quirijn Lokker van GroenLinks op dag twee van de oorlog in Oekraïne stelde aan het college van B&W. Raymond Janssen heeft er weinig positieve woorden voor het ‘politiek maken’ van de strijd in Oekraïne. “Als Lokker een leider was geweest, had hij alle fractievoorzitter op het podium getrokken”, aldus Raymond, die met name het solo-optreden van Lokker hekelt.

'Plan Bakker'

VVD-lijsttrekker Maarten Bakker presenteerde onlangs een naar zichzelf genoemd bouwplan, om de woningnood in de stad op te lossen. Rob is kritisch over het plan: “Bouwen doe met je stenen en cement, niet met pen en papier”, zegt hij. Volgens Raymond moet het plan vooral worden gelezen als een signaal aan de coalitie, die het volgens Bakker de afgelopen vier jaar heeft laten liggen.

'Stedenband Pskov'

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob terug naar de tijd dat hij in Rusland als journalist werkte en de Russen van dichtbij leerde kennen.

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

==

07-03-2022