46 — Campagne ondergesneeuwd door corona

wwv9le0w

De Nijmeegse campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is deels ondergesneeuwd als gevolg van coronamaatregelen. Dat zegt campagnewatcher Hendrik-Jan Derksen in aflevering 46 van Ien, de podcast.

“Het profiel van raadsleden is twee jaar lang ondergesneeuwd door burgemeester Bruls als voorzitter van het Veiligheidsberaad.” Bruls stuurde de afgelopen jaar als burgemeester meer op veiligheid dan op anders aspecten, vindt Derksen in gesprek met Raymond Janssen. "Dat maakt ook dat de campagne pas laat op gang kwam, maar hij was in ieder geval beter dan die campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen."

Lokale partijen groeien

Ook de groei van lokale partijen is Derksen opgevallen. “Of het zoveel wordt als landelijk de trend is, weet ik niet, maar ze zullen zeker gaan groeien”, denkt hij. Of dat komt door de profilering als ‘echt Nijmeegs’ betwijfelt hij, maar die groei kan haast niet uitblijven, aldus Derksen, die verwacht dat D66 als de grote winnaar uit de bus gaat komen. “Die gaan het heel goed doen”, meent hij. Derksen voorziet ook verlies van GroenLinks in Nijmegen. "Dat maakt dat er kansen liggen voor de lokale partijen."

Tippelzone

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers terug in de tijd van de tippelzone.

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

24-02-2022