76 — Coalitie Nijmegen wijst uitgestoken hand van oppositiepartijen af

wwv9le0w

GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 hebben woensdagavond de plannen van de oppositiepartijen resoluut van de hand gewezen. Dat gebeurde tijdens een debat over de stadsbegroting. In die begroting wordt vastgesteld hoe het geld van de gemeente Nijmegen zal worden besteed. 

Geen steun coalitie

Suggesties van de gezamenlijke coalitie om die plannen bij te stellen, konden niet rekenen op steun van de coalitiepartijen. Rob Jaspers en Raymond Janssen volgden het begrotingsdebat en praten erover in aflevering 76 van Ien, de podcast. 

Dat de oppositie zo eensgezind optrok is tamelijk uniek. "Ik kan me niet heugen dat zoveel partijen eerder zo eensgezind waren", zegt Janssen. Verschillende oppositiepartijen verwezen naar de ondertitel van het coalitieakkoord dat de drie partijen voor de zomer met elkaar sloten. "Ze hebben het over stad van iedereen", zegt Jaspers, "maar zo lijkt het meer op stad van ons." Hij hekelt de houding van de coalitie: "Je bestuurt als raad de stad, niet als coalitie."

Armoedebestrijding

Wethouder Brom krijgt waardering van Jaspers. Volgens hem groeit de nieuwe wethouder in zijn rol en is hij een belangrijk pijler in de armoedebestrijding in Nijmegen. "Bij het opstellen van de begroting is er een extra bedrag  beschikbaar gekomen van vijf miljoen euro om mensen die in energiearmoede zitten te steunen." 

Terugbladeren

Schaatsbaan Triavium staat centraal in de rubriek Terugbladeren. Er wordt nu gewerkt aan plannen voor een zwembad in de wijk Winkelsteeg en daarbij wordt ook gedacht aan de kansen die dat voor de schaatsbaan biedt.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

foto: David van Haren

03-11-2022