123 — Damir Perkic: van vluchteling naar succesvol ondernemer

wwv9le0w

NIJMEGEN – Ondernemer Damir Perkic, Nijmegenaar en geboren in Bosnië, is te gast in aflevering 123 van Ien, de podcast.

Hij is geboren in een land dat niet meer bestaat en kwam via een AZC terecht in Nijmegen. Hij groeide op in het Waterkwartier in Nijmegen, richtte een bedrijf op en verkocht dat onlangs. Nu coacht hij ondernemers.

Bosnië

Perkic kwam op zijn zesde via Duitsland naar Nederland, naar een vlucht vanuit Bosnië waar een oorlog woedde. Daar groeide hij op in de Nijmeegse wijk Waterkwartier. In 2009 bracht hij met zijn bedrijf BE O Lifestyle een duurzame waterfles op de markt, vervaardigd van suikerriet.

Nieuwkomer

Raymond Janssen praat met Perkic over zijn loopbaan als ondernemer, wat hij nodig had om zijn bedrijf op te zetten en op welke manier de gemeente hem als nieuwkomer hielp. En hoe kijkt hij als oud-vluchteling naar de oorlog in Oekraïne en de Oekraïners die nu in Nederland hun heil zoeken.

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers op zoek naar wat er zoal speelt rondom de plassen in Lent.

foto: David van Haren

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

21-09-2023