43 — Democratiefestival 2.0: oude wijn in nieuwe zakken

wwv9le0w

Er komt toch een tweede editie van het Democratiefestival. Het mislukte initiatief dat in 2019 op een zeer lage opkomst kon rekenen, krijgt toch een vervolg. Daarover gaat het onder meer in aflevering 43 van Ien, de podcast. In de raad was veel discussie over het veel te dure ‘bobofeestje’.

Ondanks de goede bedoelingen van de organisatie – D66-raadslid en lijsttrekker Lusanne Bouwmans merkte terecht op dat de democratie onder druk staat) – stemde in oktober de meerderheid van de raad tegen het idee om het festival, dat in 2019 een miljoen euro kostte, nogmaals te organiseren. In januari vroeg het college aan de raad het besluit nog eens te heroverwegen, waarna de raad gisteren instemde met een nieuw initiatief dat aanmerkelijk minder kost. 

Veur-Lent

Ook de veel besproken stadspeiling over Veur-Lent komt in de podcast ter sprake. Na lang soebatten is de gemeenteraad van Nijmegen er toch uit: de vier opties voor de stadspeiling over bouwen op Veur-Lent zijn bekend. Woensdagavond bereikte de raad overeenstemming over de opties en de wijze waarop de Nijmegenaar zich over de kwestie mag uitspreken. Daarmee wordt een lange discussie gesloten en kan de stadspeiling worden georganiseerd.

Dorpensingel

Zoals eerder bespraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in deze podcast wederom drie verkiezingsprogramma’s, die van Gewoon Nijmegen.nu, Partij voor de Dieren en de Stadspartij Nijmegen. In de rubriek Terugbladeren ging het over een oude bekende: de Dorpensingel.

==

Links

Bespreking verkiezingsprogramma’s CDA, VVD en GroenLinks

https://open.spotify.com/episode/22IJCe00fpM5adLqD0pf4F?si=57b5f6b393214b84

Bespreking verkiezingsprogramma’s D66, PvdA en SP

https://open.spotify.com/episode/1JJ8UhsrFIsekbEmio25wr?si=98c466303e6d4bca

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

03-02-2022