110 — Dirk Lotgerink: voetbaltolk met liefde voor verhalen en Nijmegen

wwv9le0w

NIJMEGEN – Kronieken van Nimwegen is het nieuwste boek van Nijmegenaar Dirk Lotgerink. Lotgerink in journalist, columnist en schrijver, maar werkt ook als tolk tijdens persconferenties van voetbalclubs. "Het liefst schrijf ik verhalen over Nijmegen", zegt hij in gesprek met Raymond Janssen in aflevering 110 van Ien, de podcast.

Lotgerink, die zijn loopbaan begon als docent Spaans. Hij combineerde zijn liefde voor het schrijven, voetbal en tolken en werd gevraagd om persconferenties voor voetbalclubs bij te wonen. Zo kwam hij in aanraking met bekende voetbalpersoonlijkheden zoals Diego Simeone. "Maar mijn voetbalhelden zijn toch echt Anton Janssen, Antti Sumiala en Ulrich Cruden", zegt hij.

Belangrijk dat NEC wint

De oud-gedienden van NEC zijn de helden van zijn jeugd, vertelt hij. Verder is voetbal een inspiratiebron voor zijn verhalen. "Ik vind het heel belangrijk dat NEC wint, maar voor de rest ben ik blij dat ik bij een mooi evenement aanwezig kan zijn. Als mensen die ik daar ontmoet een bijzonder verhaal vertellen, let ik extra goed op en probeer ik dat te omschrijven in een van mijn verhalen.

Gratis boek

Het prozadebuut van Lotgerink, getiteld Kronieken van Nimwegen krijgt al snel een vervolg, vertelt hij. "Er komt ook een bundel met kronieken over de vierdaagse", lacht de Nijmegenaar. "Daar mag je me aan houden!" Luisteraars van Ien, de podcast maken kans op een gratis exemplaar van zijn eerste boek. Aan het einde van de podcast wordt duidelijk op welke manier dat kan.

Reclame in de binnenstad

In de rubriek Terugbladeren vertelt Rob Jaspers over ontwikkelingen die het nieuws blijven beheersen. Deze week gaat het over de veelbesproken regels van reclame-uitingen, waar binnenstadondernemers zich aan moeten houden.

foto: David van Haren

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

22-06-2023