63 — Dit zijn de plannen van de nieuwe coalitie van Nijmegen

wwv9le0w

Het nieuwe coalitieakkoord staat vol met mooie plannen voor de stad. Het stuk, dat de naam Ons Nijmegen – Stad van iedereen meekreeg, is een mooie reflectie van de verkiezingsbeloftes van de drie coalitiepartijen GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66. Of alle plannen financieel haalbaar zijn, moet blijken.

Dat zeggen Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 63 van Ien, de podcast. In deze nieuwe aflevering belichten zij een aantal opvallende plannen van de nieuwe coalitie en voorzien die van commentaar. 

Armoedebestrijding

Zo komen de plannen voor kansengelijkheid en armoedebestrijding aan de orde, gaat het over het extra geld voor cultuur en wordt er gesproken ‘uitdaagrecht’, de mogelijkheid van inwoners om taken van de gemeente zelf te gaan beter. Ook worden de verkiezingsprogramma’s van de drie partijen er nog eens bijgehaald en wordt gekeken welke partij het meeste voor zijn achterban heeft kunnen realiseren. Zou wordt duidelijk wie het zwaarste stempel op het nieuwe akkoord heeft kunnen drukken.

Terugbladeren

Ook in de rubriek Terugbladeren gaat het over coalitieakkoorden. Rob Jaspers neemt een aantal oude akkoorden onder de loep en kijkt naar de titels ervan.

Lees ook:

De weg naar een nieuwe coalitie in Nijmegen: een terugblik

Wie worden de wethouders in Nijmegen?

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

foto: David van Haren

10-06-2022