115 — Een visie op het nachtleven van Nijmegen

wwv9le0w

NIJMEGEN – In de nacht kun je jezelf zijn, heb je tijd genoeg en is er geen agenda. Dat zegt de Nijmeegse Charlotte Beniers, dj en mede-eigenaar van Balans events & records. Ze organiseert feesten en zet daarmee een duidelijk ander aanbod neer naast de reguliere horeca in het centrum van de stad.

In aflevering 115 van Ien, de podcast praat presentator Raymond Janssen met Beniers over haar kijk op het nachtleven van Nijmegen. Aanleiding voor het gesprek is de startnotitie over de nachtvisie, waar de Nijmeegse politiek kort voor aanvang van het reces over sprak.

Nachtvisie

In dit najaar komt wethouder Noël Vergunst met een voorstel waarin de visie over de nacht in beleid wordt omgezet. Veiligheid moet een van de aandachtspunten zijn, vindt Beniers. "Ik zou bijvoorbeeld graag zien dat de nachtbus weer terugkomt in Nijmegen", zegt de jonge cultuurondernemer. Die bus verdween als gevolg van de coronamaatregelen, maar is na versoepeling van die maatregelen nooit meer teruggekomen. Beniers wil die bus liefst meteen terug, maar enkele politieke partijen willen eerst een onderzoek naar de behoefte ernaar.

Molenstraat-café's

Beniers zelf zag als student al snel een kans voor een ander soort horeca, dan de 'Molenstraat-café's', zoals zij het noemt. "Het gaat om andere muziek, een ander publiek en ook een andere opbouw van de avond", legt ze uit. Bij Beniers ligt de nadruk veel minder op winst maken, zegt ze. "Als ik uit de kosten kom, ben ik al blij." Beniers is behalve dj ook mede-eigenaar van Balans events & records, waarmee zij events organiseert.

Terugbladeren

Onlangs presenteerde het college een plan voor de Stadshopper. Dit elektrisch aangedreven stap-op-stap-af-busje gaat bij wijze van experiment met ingang van 1 oktober rijden door het centrum van de stad. Het gaat om een proef van een half jaar om het centrum autoluw te maken. Rob Jaspers laat zien dat dit initiatief niet uniek is.

foto: David van Haren

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

27-07-2023