160 — Europa is belangrijk, ook voor regio Nijmegen

wwv9le0w

NIJMEGEN – Het Europees Parlement lijkt ver weg, maar is wel degelijk óók belangrijk voor de regio Nijmegen. Dat zegt oud-Europarlementariër voor het CDA Maria Martens. 

De Nijmeegse was tussen 1999 en 2009 lid van het Europees Parlement en benadrukt in aflevering 160 van Ien, de podcast nog maar eens hoe belangrijk het is om te gaan stemmen voor het Europees Parlement. “Denk aan de zorg. Je kunt als je in de grensstreek woont ook gebruikmaken van zorg in Duitsland”,  aldus Martens. “Maar ook werken in het buitenland is mogelijk gemaakt door Brussel.” 

Martens gaat in gesprek met presentator Raymond Janssen ook in op een aantal veelgehoorde klachten over Europa. Zo zou er veel te veel geld naar Brussel gaan en ‘Europa’ ook veel te veel macht naar zich toe trekken. Martens is het daar niet mee eens en legt uit waarom.

Onlangs werd in de tijdelijke vestiging van museum Het Valkhof aan het Keizer Karelplein de tentoonstelling over de ‘loden lady’ geopend. In de rubriek Terugbladeren vertelt Rob Jaspers er meer over. 

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

04-06-2024