39 — FVD gaat niet-stemmers niet naar stembus lokken

wwv9le0w

Het is maar de vraag of Forum voor Democratie stemmen zal halen bij Nijmegenaren niet normaal thuisblijven voor de gemeenteraadsverkiezingen. Algemeen wordt verondersteld dat de partij het juist goed zal doen bij de thuisblijvers. Ook nieuwkomer Denk is niet zonder meer verzekerd van een zetel bij de verkiezingen van maart van dit jaar.

Dat zeggen Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 39 van Ien, de podcast, de wekelijkse podcast over de Nijmeegse politiek. Het succes van beide nieuwkomers zal ook sterk afhangen van de lijsttrekkers van de beide partijen. Als beide aansprekende kandidaten zijn, die ook bekend zijn in de stad, zal dat zeker in hun voordeel meewerken.

Nieuwe datum verkiezingen

Hier en daar gaan stemmen op om die verkiezingen te verplaatsen, omdat vanwege de covidmaatregelen het doorgaan van allerlei debatten en campagne-activiteiten op de tocht staat. “Deze verkiezingen gaat ook over de dialoog, de ontmoeting”, zegt Jaspers. Het is maar zeer de vraag of dat in aanloop naar 16 maart mogelijk is. Verplaatsen van verkiezingen is de verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot (CDA).

Ook de verkiezingsprogramma’s van D66, PvdA en SP komen aan de orde. Zowel de verschillen als de overeenkomsten komen ter sprake.

Rob Jetten

In de rubriek Terugbladeren blikt Rob Jaspers terug op de Nijmeegse jaren van de nieuwe minister voor Klimaat en Energie: oud-fractievoorzitter van D66 Nijmegen Rob Jetten.

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

06-01-2022