10 — Gast: Lisa Westerveld, oud-raadslid en Tweede Kamerlid

wwv9le0w

Lisa Westerveld (39) is te gast in de tiende aflevering van Ien, de podcast. Raymond Janssen praat met haar over haar werk als Kamerlid voor GroenLinks, maar natuurlijk ook over haar tijd in Nijmegen. Tussen 2014 en 2017 was Westerveld namens GroenLinks raadslid in Nijmegen in een linkse coalitie met de SP en de Partij van de Arbeid. 

Basisinkomen

Westerveld, in haar vrije tijd liefhebber van metal-muziek en voetballer bij Quick '88, kwam al in 2015 met een opiniestuk in de Gelderlander, waarin zij – samen met de huidige fractievoorzitter April Ranshuijsen, pleitte voor een proef met het basisinkomen. Ondanks de linkse signatuur van het stadsbestuur is dat basisinkomen, een vast te besteden maandelijks bedrag per maand zonder tegenprestatie er nooit gekomen. "Daarvoor moest toen nog te veel wet- en regelgeving worden veranderd." 

Watersport in Spiegelwaal

Westerveld zorgde er in haar tijd in Nijmegen wel voor dat er watersport kon worden bedreven in de Spiegelwaal. "Als je wilt investeren in mensen, investeer dan in sport", aldus het Kamerlid in deze aflevering. Opmerkelijk is het verschil tussen het raadslid Westerveld en het Kamerlid Westerveld. Haar profiel in de Kamer is vele malen duidelijker dan haar profiel als raadslid? En waarom zagen in we Nijmegen zo weinig van de bijkans activistische karakter van Westerveld? 

Terugbladeren

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over hoogbouw in Nijmegen. Zou het er ooit van komen, Manhattan aan de Waal?

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

24-06-2021