159 — Gebrek aan openbaar vervoer bedreigt nieuwbouw Winkelsteeg

wwv9le0w

NIJMEGEN – Omdat er mogelijk niet voldoende bussen gaan rijden naar de nieuwbouw in Winkelsteeg, komt de realisatie van die nieuwe wijk in het gevaar. Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 159 van Ien, de podcast.

"Wethouder Vergunst zegt dat de nieuwbouw onder druk staat omdat er geen goed ov meer is in Winkelsteeg", aldus Jaspers in gesprek met presentator Raymond Janssen.

Op de fiets naar de bushalte

Daar komt nog bij de wethouder Daemen die over het openbaar vervoer gaat eerder al zei dat Nijmegenaren in de toekomst misschien met de fiets naar een bushalte moeten, omdat die mogelijk verder weg liggen dan eerder.

Gereguleerde wiet

Vanaf 17 juni wordt in Nijmegen gereguleerde wiet verkocht. Nadat in Breda en Tilburg al met deze wijze van wietverkoop is geëxperimenteerd, kan in een aantal Nederlandse steden, waaronder Nijmegen, nu ook met de gereguleerde verkoop worden begonnen. Het hoofdlijnenakkoord, dat onlangs door de vier beoogde regeringspartijen werd gepresenteerd, kan mogelijk roet in het eten gooien. Wat dat voor Nijmegen betekent, is te horen in deze podcast.

Terugbladeren

Dat het 'wietexperiment' al jaren op de agenda staat, blijkt in de rubriek Terugbladeren. Daarin kijkt Rob Jaspers terug naar de berichten van weleer.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

30-05-2024