113 — Gefrustreerde oppositie Nijmegen ruziënd het reces in

wwv9le0w

NIJMEGEN – De bouwplannen in Winkelsteeg veroorzaakten woensdagavond een fel debat tussen de coalitiepartijen enerzijds en de oppositie anderzijds. Een analyse van dat debat is te horen in aflevering 113 van Ien, de podcast.

Het verzoek om een raadsonderzoek naar de plannen kreeg op geen enkele manier steun van wethouder Vergunst, noch van de coalitiepartijen. Dit zorgde voor frustratie bij een groot deel van de raadsleden.

Rituele dans

De verhoudingen tussen oppositie en coalitie zijn hierdoor sterk onder druk komen te staan. Van de SP tot de VVD: de gehele oppositie gaf aan het gevoel te hebben niet serieus genomen te worden. "We mogen meedoen aan een rituele dans", aldus Paul Eigenhuijsen (GewoonNijmegen.nu).

Vervuiling Waalstrand

Ook de vervuiling op de Waalstrand bij Nijmegen komt ter sprake. De normen over hoeveelheid vervuiling die is toegestaan zorgen voor vragen en onduidelijkheden, zowel bij raadsleden als bij zonaanbidders en waterliefhebbers.

Taxi's tijdens de Vierdaagse

In de rubriek Terugbladeren komt uiteraard de Vierdaagse ter sprake. Want iedereen die in die week van de feesten wel eens een taxi zocht, weet dat er in die week meer taxi's rijden dan normaal. Maar dat zijn niet altijd Nijmeegse bedrijven.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

13-07-2023