163 — Gemeenteraad Nijmegen blijft verdeeld na Palestina-debat

wwv9le0w

NIJMEGEN – Een week na het ontvlamde debat over de erkenning van de Palestijnse staat door de gemeenteraad van Nijmegen is de verontwaardiging tussen raadsleden nog steeds voelbaar. Dat zegt Raymond Janssen in aflevering 163 van Ien, de podcast. 

Vorige week dienden GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP een motie in om voortaan in de gemeentelijke communicatie over Palestina te spreken.

Palestina

Dat leidde tot een fel debat, waarin raadsleden weigerden te stemmen omdat ze zich niet wilden uitspreken over een kwestie die niet op gemeentelijk niveau zou moeten worden. Daarover ging het deze week in Ien, de podcast. Want heeft de motie het beoogde doel bewerkstelligd?

Netcongestie

Diezelfde avond werd ook het zogenoemde koersdocument besproken, waarin raadsleden nieuwe plannen voor de stad met elkaar deelden. Rob Jaspers bespreekt enkele van die voorstellen. Ook netcongestie kwam weer aan de orde. Nijmegen moet een plek vinden voor 500 trafohuisjes, om de stad van stroom te kunnen voorzien. Maar is daar wel genoeg plek voor?

Faalpaal

In de rubriek Terugbladeren ging het over misschien wel de grootste soap in de Nijmeegse politiek: het kentekenparkeren met – wat later werd genoemd – de faalpaal.

foto: David van Haren

Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

27-06-2024