101 — Geridderde Bruls staat voor grote beslissing: burgemeester blijven of niet?

wwv9le0w

NIJMEGEN – Burgemeester Bruls nadert na elf jaar het einde van zijn tweede termijn als burgemeester. Maar Bruls hoort zeker niet tot de langst zittende burgervader van Nederland. Boven hem staan nog 34 burgemeesters die langer dan hij het ambt bekleden.

Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 101 van Ien, de podcast. Bruls kreeg woensdagavond tot zijn grote verrassing uit handen van commissaris van de Koning van Gelderland John Berends een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt. Behalve een groot deel van de gemeenteraad zagen ook zijn vrouw en dochters hoe Bruls Officier in de Orde van Oranje Nassau werd. 

Asfaltfabriek Dura Vermeer

Nijmegen lijkt goede stappen te zetten als het gaat om contact met de buurtbewoners van asfaltfabriek APN. Uit een onlangs verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid blijkt dat dat contact er eerder veel te weinig was. Wethouder Van Elferen doet wat hij kan, oordeelt Rob Jaspers: “De dossier stamt nog uit de tijd dat Jan Wijnia tijdelijk wethouder in Nijmegen was, na het vertrek van Harriët Tiemens.” 

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over het nieuwste boek van Tessa de Loo, getiteld De stad in je hoofd. In dat boek kijkt de achtjarige Twan naar het centrum van Nijmegen, dat net is vernietigd door het bombardement van 1945.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

20-04-2023