4 — Hans van Hooft (SP): "Iedereen die een belang heeft in de woningmarkt, heeft een belang bij schaarste"

wwv9le0w

In deze vierde aflevering van Ien de podcast is fractievoorzitter van de SP Nijmegen Hans van Hooft te gast. Raymond Janssen praat met hem over sociale woningbouw, de strijd tegen de verkamering en andere speerpunten van zijn partij.

Verder ook:
– Hoe gaat de SP om het verlies dat de partij landelijk leed en hoe wil Van Hooft zijn partij toch aantrekkelijk maken voor linkse kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022?
– Wat is er terecht gekomen van zijn eigen idealen?
– Wie wordt de lijsttrekker en met welk program moet die straks campagne gaan voeren?
– Hoe deden de SP-wethouders het de afgelopen vier jaar? En komen zij eigenlijk nog terug, mocht de SP weer plaats nemen in de coalitie?

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers in gedachten met de trein naar Kleve en denkt terug aan alle initiatieven die al in die richting zijn genomen? En wat was er eerder: een treinverbinding met Arnhem of eentje met Kleve?

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

13-05-2021