114 — Inwoners Bomenbuurt Nijmegen te eenzijdig voorgelicht over gasloos systeem

wwv9le0w

NIJMEGEN — Het is logisch dat het Buurt Energiesysteem in de Bomenbuurt in Hengstdal van tafel is. Dat zegt duurzaamheidsspecialist Ad van Dortmont in gesprek met Raymond Janssen. 

In aflevering 114 van Ien, de podcast legt Van Dortmont uit dat de inwoners van de Bomenbuurt naar zijn idee te eenzijdig zijn voorgelicht over de mogelijkheden van duurzaam energie opwekken. 

Informeer de inwoner goed

Ook het traject van participatie, waarbij inwoners betrokken worden bij plannen van de gemeente, verliep niet naar tevredenheid. “Het is soms moeilijk aan mensen uit te leggen, omdat het zo technisch en ingewikkeld is”, zegt Van Dortmont. Zelf zette hij ooit de deuren van zijn eigen huis open om aan geïnteresseerden te laten zien hoe duurzame energie er ook uit kan zien.

Verschillende ministeries

Van Dortmont is actief als adviseur, maar heeft geen aandeel in de verkoop van welk systeem dan ook. “Ik heb mijn hele leven als adviseur gewerkt, ook voor verschillende ministeries”, legt hij uit. “Wat ik zeg is dan ook volstrekt onafhankelijk.” 

Wie bedacht de Vierdaagse

In de rubriek Terugbladeren staat Rob Jaspers stil bij het ontstaan van de Vierdaagse van Nijmegen, die zijn oorsprong vindt in een andere Gelderse stad. 

foto: David van Haren 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

20-07-2023