7 — Koop Goffertstadion en de bouwplannen van Ton Hendriks

wwv9le0w

In aflevering 7 praat Raymond Janssen met Rob Jaspers over de aanstaande deadline voor de aankoop van het Goffertstadion door NEC. Ooit verkocht de kersverse eredivisionist het stadion juist áán de gemeente Nijmegen omdat de club in financiële nood verkeerde. Om die reden wil de club het stadion juist nu weer terug. Suikeroom Marcel Boekhoorn heeft tijdens het promotiefeest gezegd dat hij snel met de wethouder aan tafel wil, omdat de club feitelijk technisch failliet is. Maar raadsleden zijn – ondanks hun clubliefde – bepaald niet bereid het stadion aan NEC cadeau te doen. 

Het autoverkeer is een onderwerp dat met enige regelmaat terugkeert op de politiek agenda van de gemeenteraad van Nijmegen. De Graafseweg hield de gemoederen jarenlang bezig, maar onlangs kwam ook Hatertseweg en de Molenweg ter sprake in de politiek. Bereikbaar zal zeker een onderwerp van de verkiezingen gaan worden, aldus de beide heren, waarbij aan de opkomst van de fietser niet voorbijgegaan wordt.  

In de rubriek Terugbladeren praat Rob over de sloop van het oude Intersport-pand. Op die plek in het centrum van Nijmegen was lang weinig actie te bespeuren op het gapende gat dat de oude bioscoop achterliet. Lang was onduidelijk wat de plannen van de bekende Nijmeegse projectontwikkelaar Ton Hendriks en eigenaar van de grond waren, maar nu lijkt er toch schot te komen in de realisatie van nieuwbouw. Hendriks is behalve succesvol ondernemer ook liefhebber van de stad en heeft óók een sociaal gezicht. 

03-06-2021