143 — Kristie Lamers helpt bedrijven in Rijk van Nijmegen met innoveren

wwv9le0w

NIJMEGEN – Energie, circulariteit, digitalisering. Het zijn allemaal thema's die volop in ontwikkeling zijn en waar de markt zo nu en dan wel een handje geholpen kan worden. RVN@, de beweging van directeur Kristie Lamers, kan bedrijven in het Rijk van Nijmegen daar een handje bij helpen. En sinds 1 januari ook buiten de regio.

Lamers vertelt erover in aflevering 143 van Ien, de podcast, in gesprek met Raymond Janssen.

Café Het Paleis

Tijdens haar studie parlementaire geschiedenis werkte Lamers ook in de horeca, eerst in het roemruchte café Het Paleis, later als eigenaar van toenmalig café Tout in de Nijmeegse Grotestraat.

Rob Jetten

In die tijd begon ook haar politieke carrière toen zij raadslid werd voor D66 in een fractie met de huidige minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten en Tobias van Elferen, momenteel wethouder in Nijmegen.

Terugkeer in politiek

Als directeur van RVN@ maakte ze vanuit een ander perspectief kennis met het openbaar bestuur, reden waarom Lamers niet snel een terugkeer naar de politiek voorwacht.

Terugbladeren: e-bikes

Wethouder Cilia Daemen van onder meer mobiliteit begint binnenkort met een proef met gratis leen-e-bikes bij de Kiss&Ride bij Ressen. Reden voor Rob Jaspers om eens terug te bladeren naar eerdere initiatieven met gratis leenfietsen, -scooters of -e-bikes.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

08-02-2024