99 — Kritiek op Vergunst zwelt aan

wwv9le0w

NIJMEGEN – “Misschien wordt het tijd voor een wisseling van wethouder Vergunst”, zegt Rob Jaspers in aflevering 99 van Ien, de podcast in gesprek met Raymond Janssen. Zijn houding rondom de verhuizing van poppodium Merleyn of het al dan niet verplaatsen van het Romeinse masker komt hem op veel kritiek te staan.

Maar er is niet alleen maar kritiek op de wethouder. “Ik vind hem als het gaat om woningbouw een top-wethouder, die nieuwe vorm aan de stad geeft", vervolgt Jaspers, die vindt dat Vergunst op andere dossiers te star opereert.

Informatie vanuit het college

De kritiek op Vergunst is onder meer het resultaat van twee taaie debatten met de Nijmeegse gemeenteraad. Zowel zijn aanpak van de veelbesproken voetgangersbrug in het Waalfront en de verhuizing van poppodium Merleyn zijn bij enkele raadslid in het verkeerde keelgat geschoten. Onder meer CDA-fractievoorzitter Marjolijn Mijling was niet te spreken over de informatievoorziening vanuit het college van burgemeester en wethouders. “Op deze manier is het voor mij onmogelijk om mijn werk te doen”, zegt zij in de podcast. 

Waar komt de Godenpijler?

De kwestie rondom het Romeinse masker is nu afgerond, maar prompt dient zich een nieuw struikelblok aan. Want op welke plek op het vernieuwde Kelfkensbos komt de Godenpijler te staan? Op geen enkele tekening is een spoor van dit kunstwerk te bekennen.

Graffiti 

In de rubriek Terugbladeren gaat het over de vele gewenste en ongewenste muurschilderingen in de stad. Waar begint graffiti en houdt streetart op? Rob Jaspers bladert terug door oude kranten.

foto: David van Haren

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mailing van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

06-04-2023