134 — Lars Westra uit Nijmegen: "Praten over kinderen betekent ook praten mét kinderen"

wwv9le0w

NIJMEGEN – Lars Westra (16) uit Nijmegen presenteert op 4 december zijn tweede boek, getiteld Het Recht op een Stem. Het boek geeft een inzicht in hoe de jonge Nijmegenaar kijkt naar het onderwerp kinderrechten. “Als je óver kinderen praat, moet je ook mét kinderen praten”, aldus Lars in gesprek met Raymond Janssen in aflevering 134 van Ien, de podcast.

Lars is al ruim zeven jaar bezig met het onderwerp kinderrechten. De lessen die hij leerde heeft hij gebundeld in zijn nieuwste boek, waaraan hij zelf bijdragen levert, maar ook deskundigen op het vlak van kinderrechten aan het woord laat. 

Taco Rietveld

Zo leverden oud-politicus Jan Terlouw (D66) en hoogleraar Kinderrechten Ton Liefaard een bijdrage, maar ook oud-presentator van het Jeugdjournaal Taco Rietveld komt aan het woord. En natuurlijk is er in het boek plek voor jongeren, zoals mede-voorvechter voor kinderrechten Mehrzad Jousseff en kinderburgemeester Thymen. 

Kinderen stemmen radicaler

Uiteraard volgde Lars de Tweede Kamerverkiezingen op de voet. “Het is niet zo dat kinderen veel linkser of veel rechtser stemmen”, weet hij. “Het is wel zo dat kinderen radicaler stemmen.” Lars is een voorstander van het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd. “Het is zeker zo dat volwassenen wat genuanceerder stemmen, maar ik zie dat niet als een reden om hen niet te laten stemmen.”

De boekpresentatie van Het Recht op een Stem is op maandag 4 december in café Lux in Nijmegen. Prinses Laurentien van Oranje zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Voor meer informatie klik je op deze link. Het boek bestellen kan via de website van Lars.

Windmolens in Gelderland

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers terug naar de komst van windmolens in de provincie Gelderland. Aanleiding is de nieuwe coalitie in de provincie die een stop heeft aangekondigd op het plaatsen van nieuwe windmolens. 

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze content. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

30-11-2023