122 — "Lisa Westerveld gaat meer stemmen krijgen dan Jesse Klaver"

wwv9le0w

NIJMEGEN – Lisa Westerveld, de nummer 5 op de kieslijst van Verenigd Links, kan wel eens meer stemmen gaan halen dan de nummer 2 van die lijst: Jesse Klaver. Dat zegt Rob Jaspers is aflevering 122 van Ien, de podcast.

Tijdens de meest recente Tweede-Kamerverkiezingen haalde de fractievoorzitter van GroenLinks zo'n 220.000 stemmen. "Westerveld is enorm populair", weet Jaspers. "Dus een hoge score voor haar zou me niet verbazen."

Marijke Synhaeve (D66) en Paul Eigenhuijsen (GewoonNijmegen.nu)

Ook de andere Nijmeegse kandidaat-Kamerleden passeren de revue in deze aflevering van de eerste en enige podcast over politiek en maatschappij in Nijmegen. Zo werd onlangs bekend dat ook D66-raadslid Marijke Synhaeve een gooi doet naar het lidmaatschap van de Tweede Kamer. Eerder maakte Paul Eigenhuijsen (GewoonNijmegen.nu) bekend graag voor Nieuw Sociaal Contract (NSC) naar Den Haag te willen.

Fietspaden en parkeertarieven

In het stadhuis in Nijmegen werden onlangs de eerste bijeenkomsten van de gemeenteraad gehouden. Tijdens die gesprekken ging het onder meer over de teruggekeerde rust op het Joris Ivensplein én de beoogde verhoging van het parkeertarief aldaar. Ook de Nijmeegse fietspaden kwamen ter sprake in deze podcast, zeker omdat de scholieren die weer volop gebruiken. Wat blijkt? Ze zijn vaak te smal.

In de rubriek Terugbladeren gaat het over het langlopende hoofdpijndossier: de Dorpensingel.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

14-09-2023