24 — Lusanne Bouwmans (D66): "Ik wil de grootste worden"

wwv9le0w

Politici zijn niet op aarde om alleen maar leuke dingen voor de mensen te doen. Dat zegt Lusanne Bouwmans van D66 Nijmegen in aflevering 24 van Ien, de podcast. Bouwmans werd dit voorjaar door de leden van D66 gekozen tot opvolger van de huidige fractievoorzitter Tobias van Elferen. Met haar partij wil zij als grootste uit de verkiezingen van maart 2022 komen. 

Soms moeten er ook beslissingen genomen worden. Bijvoorbeeld op een thema als het klimaat. Volgens Bouwmans kan de partij op dat vlak prima samenwerken met GroenLinks in de raad. "Volgens mij is de urgentie van het klimaat en energie exact hetzelfde, alleen verschillen we in de uitwerking ervan", aldus de nieuwe lijsttrekker. De wooncrisis en de klimaatcrisis zijn thema's waar haar partij in een nieuwe coalitie mee aan de slag wil, want Bouwmans realiseert zich dat met name het probleem van de woningbouw nog niet voldoende is aangepakt, de afgelopen tien jaar. 

Bouwmans is soms fel op Twitter. Zo noemde ze de politiek van de PvdA ooit 'ranzig' en betichtte de lokale VVD van 'politieke armoede'. "Ik ben van mening dat je soms gewoon moet zeggen waar het op staat", aldus Bouwmans. "Maar na afloop kan ik met iedereen gewoon een biertje drinken, hoor..."

In de rubriek Terugbladeren gaat neemt Rob Jaspers je mee naar de wederopbouw. Wat betekende dat voor Nijmegen en waar kun je dat vandaag de dag nog steeds zien?

-- 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Fotografie: David van Haren

30-09-2021