22 — Marjolijn Mijling (CDA): "Luister naar bewoners"

wwv9le0w

“De gemeente communiceert heel slecht hem haar inwoners.” Dat zegt Marjolijn Mijling in aflevering 22 van Ien, de podcast. “Er wordt gewoon heel slecht naar onze burgers geluisterd en dat kan echt niet meer.” Mijling is begin juni door de leden van het CDA Nijmegen gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022.

Het was bijna onmogelijk om ook niet even terug te blikken op het ledencongres in de week voorafgaand aan de opnames van deze podcast werd gehouden. Voor Mijling was die dag vooral een dag om een dikke streep onder een aantal gebeurtenissen te zetten. "Ik heb ook een bijdrage geleverd aan de commissie Spies, we hebben er met elkaar goed over gesproken en daarna door naar de verkiezingen."

Ruimte voor eigen campagne

Mijling wil tijdens haar campagne de andere kandidaat-raadsleden niet uit het oog verliezen, iets wat volgens haar landelijk met Pieter Omtzigt wel is gebeurd. “Er moet voldoende ruimte zijn voor iedereen”, zegt Mijling, “om ook zijn of haar eigen campagne te voeren.”

Mark Buck opvolgen

Mijling vormde de afgelopen vier jaar tezamen met de scheidende fractievoorzitter Mark Buck een ‘gouden team’. Hoewel het ‘grote schoenen’ zijn om te vullen, kijkt Mijling met vertrouwen richting de toekomst. “Tijdens het ledencongres werd regelmatig gezegd dat de jeugd de toekomst heeft. Nou, dat zit bij ons wel goed”, aldus de lijsttrekker van het CDA.

Rolstoeltoegankelijk

Onlangs kwam Mijling tijdens een gemeenteraadsvergadering hard in botsing met een collega van GroenLinks over het beoogde bruggetje in het Waalfront, dat – zo bleek – niet rolstoeltoegankelijk zou zijn. “Dat zijn juist de onderwerpen waar ik me druk over maak”, aldus Mijling, “net als bijvoorbeeld het strooibeleid in de winter of het wijkenbeleid.” De recente wijzing in de aanpak van de wijken heeft bij veel raadsleden kwaad bloed gezet, onder meer bij het CDA.

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers terug naar het ontstaan van het Honig-terrein zoals we dat in de huidige vorm kennen. Sommige ondernemers die zich daar vestigden, moeten verhuizen, anderen willen blijven.

---

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Fotografie: David van Haren

16-09-2021