126 — NEC's verkeerde gok: woningbouwoptie bij Goffertstadion afgeschreven

wwv9le0w

NIJMEGEN – Van alle scenario's voor verbouwing van het Goffertstadion koos NEC nét het verkeerde. Woningbouw aan het stadion is geen optie voor verantwoordelijk wethouder Noël Vergunst. NEC gokte verkeerd.

Daarover praten Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 126 van Ien, de podcast. Het lijkt erop alsof NEC-directeur Wilco van Schaik te weinig rekening hield met de leden van de gemeenteraad. Woningbouw aan het stadion is nu van de baan, een hotel zou wel een optie zijn.

Woensdag sprak de gemeenteraad over de stadsbegroting. In een wat rommelig debat werd gesproken over de besteding van de bijna één miljard euro die de begroting groot is. Eerder werd al duidelijk dat er fors moet worden bezuinigd, maar op welke beleidsterreinen dat zal gebeuren is nog volstrekt onduidelijk.

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over de lessen die we kunnen leren uit de periodes, voorafgaand aan een oorlog. Aanleiding is het lidmaatschap van prins Bernhard van de NSB, de partij van Adolf Hitler.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

12-10-2023