111 — Nijmegen koerst af op bezuinigingen

wwv9le0w

NIJMEGEN – Er komen financieel zware tijden voor de gemeente Nijmegen. Hierdoor lijken bezuinigingen onvermijdelijk. Vraag is alleen waarop kan worden bezuinigd. En moet je überhaupt willen bezuinigen of moeten je als gemeente ambitieus blijven?

Die vragen stonden woensdagavond centraal in het debat over het koersdocument, waarin het college aan de gemeenteraad uitlegt hoe ze kijken naar de plannen in het coalitieakkoord en de tijd waarin we leven. Hoe het beleid er daadwerkelijk uit zal gaan zien, zal in het najaar blijken als de begrotingsbehandeling op de agenda staat. Daarover spraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 111 van Ien, de podcast.

Parkeren op het Ivensplein

Onlangs maakte de gemeente Nijmegen bekend dat parkeren op en rondom het Joris Ivensplein in de Nijmeegse benedenstad alleen nog maar kan met een dagkaart van dertig euro. De discussie die dat opleverde, kende zijn weerga niet. Zelfs de NOS maakte melding van deze ontwikkeling. Dat was reden voor Rob Jaspers om ter plaatse te gaan en te bekijken wat nu de werkelijke impact zou zijn van deze maatregel. Wat dat is, hoor je ook in deze nieuwste aflevering.

Nachtburgemeester

In de rubriek Terugbladeren zocht Rob Jaspers oude berichten over het fenomeen 'nachtburgemeester'.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

29-06-2023