164 — Nijmegen komt met ambitieuze nieuwe plannen voor stationsgebied

wwv9le0w

NIJMEGEN – Geen fietstunnel en nieuwe busroutes rondom het station. Dat zijn twee onderdelen van een nieuw en ambitieus plan voor het stationsgebied in Nijmegen. Dat meldt Rob Jaspers in aflevering 164 van Ien, de podcast.

Ook woningbouw zal een groot onderdeel vormen van het nieuwe plan, dat in het najaar nog door de raad moet worden vastgesteld, evenals het vergroenen van het gebied.

Jaspers heeft voor deze podcast ook de zogenoemde Stads- en Wijkmonitor gelezen. Het stuk, dat een beeld geeft van de stand van zaken van de stad, behandelt thema’s als zorg, onderwijs of veiligheid. Jaspers maakt de balans op. 

Tijdens de laatste raadsvergadering voor het reces stond wederom de tippelzone op de agenda. Aanleiding was een uitspraak van de rechter dat sekswerkers onterecht geen toegang tot de zone krijgen. Ook de zero-emissiezones en parkeren bij het zwembad in de Winkelsteeg kwamen ter sprake in deze aflevering van Ien, de podcast.

In de rubriek Terugbladeren kijken Raymond Janssen en Rob Jaspers terug naar een aantal onderwerpen uit de podcasts van de eerste helft van dit politieke jaar.

foto: David van Haren

Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

04-07-2024