156 — Nijmegen moet bouwen in Duitsland

wwv9le0w

NIJMEGEN – Wethouder Noël Vergunst van stedelijke ontwikkeling moet gaan onderzoeken of woningbouw over de grens mogelijk is. Uitbreiding in andere windrichtingen is vrijwel onmogelijk.

Dat zegt Wilco Veldhorst, bestuurder van FNV Bouw en Wonen in aflevering 156 van Ien, de podcast. 

Grensstreek van Gelderland

Veldhorst doet de uitspraken in gesprek met presentator Raymond Janssen. De vakbondsbestuurder is al sinds jaar en dag betrokken bij de ontwikkelingen in de grensstreek van Gelderland. Veldhorst is dan ook een fanatiek voorstander van de heringebruikname van de treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Duitsland wil daar financieel aan bijdragen, maar de gemeente Berg en Dal ligt dwars.

Slechte omstandigheden

Arbeidsmigratie is een ander thema dat Veldhorst op de voet volgt. Volgens hem gaat er nog veel fout bij bedrijven die – vaak op uitzendbasis – medewerkers aannemen die over de grens wonen. Alleen in Kleve zijn al tientallen panden waarin louter Polen ondergebracht zijn, vaak onder slechte omstandigheden. 

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

09-05-2024