79 — Nijmegenaren met beperking in de knel door slechte dienstverlening

wwv9le0w

Nijmegenaren met een beperking zijn ontevreden over de diensten van Welzorg, het bedrijf dat onder meer zorgt voor rolstoelen en andere hulpmiddelen. Bovendien verloopt het contact met hen zeer moeizaam.

Dat bleek woensdagavond toen enkelen van hen hun beklag deden tegenover raadsleden. Rob Jaspers en Raymond Janssen luisterden naar hun inbreng en bespraken die in aflevering 79 van Ien, de podcast. Verantwoordelijk wethouder Grete Visser erkende de problemen, maar gaf aan dat Welzorg van goede wil was. Volgens haar is er regelmatig contact met het bedrijf om de dienstverlening te verbeteren.

Klantcontact

Dat de gemeente het bedrijf helpt met trainingen voor klantcontact, was voor de aanwezige raadsleden echter niet voldoende om de zorgen weg te nemen. Verschillende partijen verwachten dat de wethouder in actie komt om de problemen nog sneller op te lossen.

Vierjarenplan

Ook het Integrale Veiligheidsplan stond op de politieke agenda. In dit vierjarenplan zet het college de plannen uit voor het bevorderen van de veiligheid in de stad. Het debat over dit stuk maakte duidelijk dat veel fracties het te algemeen vonden en kwamen met een aantal toevoegingen. Burgemeester Bruls, verantwoordelijk voor veiligheid binnen het college van B&W, was het deels met de kritiek eens, maar vond niet dat alle opmerkingen ook thuishoorden in het Veiligheidsplan.

Afval in binnenstad

Verder aandacht voor de zware taak van jongerenwerkers, voor de stappen die worden gezet in het gebied rondom de Vlaamsegas en voor het afvalprobleem in de binnenstad van Nijmegen.

Maaslijn

In de rubriek Terugbladeren gaat het over het langlopende dossier van de Maaslijn, de treinverbinding tussen Nijmegen en Venlo.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

17-11-2022