133 — Ook in Nijmegen forse groei voor PVV van Geert Wilders

wwv9le0w

NIJMEGEN – De PVV heeft ook in Nijmegen een flinke groei weten te realiseren, maar is niet groter geworden dan de GroenLinks/PvdA. De linkse lijstcombinatie is in Nijmegen goed voor bijna 15 procent van de stemmen, waar de PVV zesenhalf 6,5 procent van de stemmen wist te behalen. Ook in Nijmegen verloor D66 fors, net als in de rest van het land.

In aflevering 133 van Ien, de podcast bespreken Rob Jaspers en Raymond Janssen de uitslag van de verkiezingen en wat de gevolgen zijn voor Nijmegen en omgeving. Welke Nijmeegse kandidaten gaan we terugzien in de Tweede Kamer en wie moet (vooralsnog) wachten op een zetel in het parlement?

NEC en de Goffert

De ontwikkelingen rondom het Gofferstadion, thuishaven van NEC, komen ook aan de orde. Hoewel de gemeenteraad de club een warm hart toedraagt, is nog niet zeker hoe de politiek zal oordelen over de overname van het stadion en de bouwplannen die de club heeft.

Oude verkiezingsuitslagen

Ook de rubriek Terugbladeren staat in het teken van verkiezingen. Jaspers kijkt terug naar de uitslagen van verkiezingen in het verleden en de lessen die daaruit te leren zijn.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast blijven steunen?

Word dan een "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze content. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

23-11-2023